Kaçınmanız gereken yaygın diş sorunları

Küresel Beyaz Yetkili: Kaçınmanız gereken yaygın diş sorunları Diş sorunları

yaşamanın rahatsız edici, pahalı olabileceğine şüphe yok. Ağız sağlığı, genel sağlığınızın önemli bir parçasıdır ve kötü ağız hijyeni diş sorunlarına neden olabilir ve sonunda uzun vadeli sağlık sorunlarına neden olabilir. 

Kendinizi yaygın diş problemlerine alıştırmak, bunları önlemenize yardımcı olacaktır. Tutarlı ağız hijyeni ve düzenli diş muayeneleri dişlerinizi ve diş etlerinizi sağlıklı tutabilir ve çok fazla ağrı çekmenizi önler.

Küresel White Resmi karşılaşabileceğiniz yaygın diş sorunları hakkında eğitmek için burada ve bunları önlemek nasıl:

Ağız kokusu

Ağız kokusu genellikle ağız kokusu olarak bilinir. Yaygın diş problemleri arasında bu bazen en aşağılayıcı olabilir. Ağız kokusu, insanlarla iletişim kurma şeklinizi etkileyebilir ve özgüveninizi engelleyebilir. Genellikle şunlardan kaynaklanır:

  • Kötü ağız hijyeni
  • Sağlıksız yaşam tarzı alışkanlıkları
  • kuruluğuağız 
  • Dişeti hastalığıkokusundan
  • AğızAğız kanseri

Bilimsel araştırmalar,muzdarip insanların% 85’inin başka ağız sorunlarından da muzdarip olduğunu kanıtlamıştır. Ağır vakalarda, güçlü bir gargara ve düzenli diş fırçalama ağız kokusunu çözemez. 

Kronik ağız kokunuz varsa bir diş hekimine gitmeniz gerekebilir, böylecebulabilir temel nedenlerive gerekli tedaviyi uygulayabilirler.

Nefesinizin kötü kokmasını önlemek için, dişlerinizdeki yapışkan birikintiyi gidermek için yemek yedikten sonra dişlerinizi fırçalamayı alışkanlık haline getirin. Ayrıca soğan, sarımsak, süt ürünleri ve konserve ton balığı gibi kötü kokuya neden olan yiyeceklerden de kaçınmalısınız. 

Sigara içiyorsanız, sigara içme dürtüsünü azaltmak için nikotin bantları kullanarak sigarayı bırakmaya çalışın. Tütün, ağız kokusunun önde gelen nedenlerinden biridir, bu nedenle sigarayı kalıcı olarak bırakmak isteyebilirsiniz.

Diş çürüğü

Diş çürüğü diş yapısına kalıcı olarak zarar vererek diş minesini etkiler ve diş çevresinde minik delikler açar. Genellikle bakteri ve yiyecek kalıntısı oluştuğunda ve plak oluşumuna neden olduğunda ortaya çıkarlar. Aşağıdaki alışkanlıklar diş çürümesi riskini artırabilir:

  • Şekerli içecekler veya nişastalı yiyecekler içmek (meyve suyu, şeker, mısır gevreği vb.)
  • Dişleri yetersiz fırçalamak
  • Yeterli su

içmemek Dişlerinize ve diş etlerine özen göstermek diş çürümesini önlemenin önemli bir parçasıdır . Tedavi edilmediğinde, oyuklarınız büyümeye ve büyümeye devam edebilir ve bu süreçte tüm dişi kalıcı olarak yok edebilir. Çürükler şiddetli ağrıya, diş eti şişmesine, çiğneme problemlerine ve diş kaybına neden olabilir.

Çürükleri önlemek için iyi bir ağız hijyeni sağlamalısınız. Dişlerinizi fırçalayın, ağzınızı iyice çalkalayın, diş dostu yiyecekler tüketin ve bir diş hekimine gidin. Bakterileri öldürmek ve plak oluşumunu önlemek için florür içeren bir gargara da kullanabilirsiniz. 

İyi ağız hijyeni büyük bir fark yaratabilir, bu yüzden sık sık uyguladığınızdan emin olun.

Çentikli veya kırık diş

Dişlerinizin vücudunuzdaki en güçlü yapılar olduğu, beyaz mineden dolayı kemiklerinizden bile daha güçlü olduğu ifadesini muhtemelen duymuşsunuzdur. Bununla birlikte, insanlar bakteri veya diş çürümesi nedeniyle kırık dişlerden muzdarip olabilir.

Bir dişinizi kırdığınızda endişelenmeyin. Derhal bir diş hekimi randevusu ayarlayın ve diş hekiminizin bunu düzeltmesini sağlayın. Aramayı ne kadar hızlı yaparsanız o kadar iyi.

İşte yontma veya kırık diş nedenlerinden bazıları şunlardır:

  • ağzına bir darbe alma nedeniyleiçin fistfights, araba kazaları, spor yaralanmaları, vb
  • Yaşlılık
  • öğütmeDişler
  • böyle buz küpleri, sert şekerler, elma veya fındık olarak Isırma sert yiyecekleri

var Kırık bir dişin bakımı için seçebileceğiniz birçok olası tedavi vardır. Dişin yapısı ve altındaki kökler ciddi şekilde hasar gördüğünde çekim yaptırabilirsiniz. Bu prosedür, girintili dişin diğer dişlere zarar vermesini engelleyebilir. Diş hekiminin çatlağı plastik bir reçine kullanarak doldurarak görünümünü onaracağı yerlerde de yapıştırma önerilir.

eti

Diş eti iltihabı Dişiltihabı, dişlerinizin tabanı çevresinde tahrişe ve şişmeye neden olan en yaygın diş eti hastalıklarından biridir. Tedavi edilmediğinde, periodontitis adı verilen çok daha şiddetli bir diş eti hastalığına neden olabilir. Genellikle dişlerde plak birikmesi nedeniyle oluşur. Risk faktörleri şunları içerir:

  • Sigara içmek
  • Kötü beslenme
  • Hamileliğin neden olduğu hormonal değişiklik
  • Genetik faktörler
  • Ağız kuruluğu

Şişmiş veya kabarık diş etleri ve ağız kokusu gibi diş eti iltihabının belirti ve semptomları varsa, bir diş hekimine görünün. Diş eti iltihabının kötüleşmesini önlemek için tartar ve plak birikimini giderecek ve sık sık temizlik yapacaklardır. 

Günde iki kez diş fırçalamak ve düzenli diş ipi kullanmak gibi iyi ağız alışkanlıkları uygulamak diş eti hastalıklarını önleyebilir. Ayrıca profesyonel temizlik için diş hekiminizi her altı ila on iki ayda bir ziyaret etmeniz gerekir. 

Sağlıklı bir diyet aynı zamanda diş eti sağlığını korumada ve diş eti iltihabının oluşmasını önlemede büyük bir faktördür.

Ağız Kanseri

En yaygın diş problemleri arasında ağız kanseri en ölümcül olanıdır. Kurtulamayacağınız ağızda bir yara olarak başlar. Ağız kanseri dudaklarda, diş etlerinde, dilde, yanakların iç yüzeyinde, ağzın çatısında ve tabanında meydana gelebilir. Erken teşhis edilmezse, kanser hücreleri kontrolsüz bir şekilde büyüyebilir ve hayatınızı tehdit edebilir. En yaygın nedenlerden bazıları şunlardır:

  • Tütün ürünlerini
  • Sigara
  • çiğnemekiçmekderecede güneşe maruz kalmak
  • AşırıAşırı alkol içmek
  • İnsan papilloma virüsü (HPV) olarak adlandırılan cinsel yolla bulaşan bir virüs

Ağızda kalıcı yara, ağrı ve kırmızımsı lekeler gördüğünüzde, hemen bir diş hekimine gidin kontrol etmek. Doktorunuz boynunuzdaki ağzınızı, boğazınızı ve lenf düğümlerinizi yakından inceleyecektir. Potansiyel tümörleri ve kanserli hücreleri bulmak için CT taraması, PET taraması veya X-ışını gibi testleri tercih edebilirler. 

Tıpkı diğer kanser türleri gibi ağız kanserinin de dört aşaması vardır. Ameliyatla tedavi edilir, ardından radyasyon tedavisi ve kanser hücrelerini sonlandırmak için ilaçlar verilir. 

Ağız kanserini önlemenin bilimsel olarak kanıtlanmış bir yolu olmamasına rağmen, yine de riski azaltabilirsiniz. Sigara içiyorsanız, ağzınızdaki hücreleri kanserli kimyasallardan korumak için sigarayı bırakmalısınız. Ayrıca orta derecede alkol almalı ve aşırı içmekten kaçınmalısınız. 

Düzenli diş randevuları, diş hekiminizin olası sorun belirtilerini belirlemek için ağzınızı incelemesine de yardımcı olabilir.

Hassas dişler

Bir buzlu şeker ısırdıktan sonra veya demlenmiş bir kahveden dişlerinizi incittiği için kaçındıktan sonra hiç rahatsız oldunuz mu? Bu, genellikle hassas dişler olarak bilinen dentin aşırı duyarlılığının bir işareti olabilir. Tüm dişlerinizi etkileyen kronik bir soruna yol açabilecek tek bir dişle başlayabilir. 

Hassas dişler genellikle kaynaklanır:

  • diş Agresif
  • sert kıllarile bir diş fırçasını kullanarak
  • taşlamadiş
  • asitli yiyecek ve içecek Aşırı tüketimi

dişsürekli duyarlı iseniz etkilediğini noktaya sizin diyetfırçalama,diş hekiminizi arayın ve randevu alın. Dişlerinizi temizleyecek ve gevşek dolgular, çürükler ve diş eti problemleri gibi ağız sorunlarını kontrol edeceklerdir. Hassas dişler için diş macunu ve alkolsüz gargara gibi tedavileri de deneyebilirsiniz.

Bununla birlikte, diş hassasiyetini önlemenin kolay yolları vardır. Dişlerinizi nazikçe fırçalayın ve diş minesini korumak için yumuşak kıllı bir diş fırçası kullanın. Emayenizi korumak için çilek, portakal ve elma gibi lif bakımından zengin meyveler yemekten kaçının. 

Ayrıca dişlerinizin gıcırdatmasını da önlemelisiniz. Gerekirse diş hekiminizden ağızlık isteyin.

Ağız kuruluğu

Zaman zaman iğrenç tükürük bulsanız da, yiyeceklerinizi sindirmenize ve ağzınızı temiz tutmanıza yardımcı olur. Tükürük ayrıca bakteri ve plağı kontrol ederek ağzınızı enfeksiyonlardan korur. Bu nedenle, ağzınızın yeterince tükürük üretmesine yardımcı olmak ve kserostomi olarak da bilinen ağız kuruluğunu önlemek için kendinizi sulu tutmanız önemlidir. 

Ağız kuruluğu genellikle aşağıdakilerden kaynaklanır:

  • Dehidrasyon
  • Sigara içmek veya tütün ürünlerini çiğnemek
  • İlaçlar
  • Yaşlanma
  • Esrar ve esrarın eğlence amaçlı kullanımı gibi uyuşturucu bağımlılığı

Sürekli olarak ağız kokusu, yoğun tükürük, kuru dil ve kuru boğazdan muzdarip olduğunuzu fark ettiğinizde, hemen bir diş hekimine görünün. Diş eti iltihabı ve ağız enfeksiyonlarına yakalanma şansınızı artırabilecek ağız kuruluğu çekiyor olabilirsiniz. Bir diş hekimi ayrıca ağız kuruluğu için tasarlanmış gargaranın kullanılmasını önerebilir. 

Ağzınızın kurumasını önlemek için, tükürüğünüzün akışını iyileştirmek için her zaman sulu kalmaya çalışın. Ayrıca florürlü diş macunu kullanarak dişlerinizi fırçalayabilir ve florürlü durulama kullanabilirsiniz. 

Sık alkollü içecek içiyorsanız, alkol su kaybına neden olduğu ve ağzı kurutduğu için tüketiminizi azaltın.

Global White Official ile randevu alın

Burada Global White Official’da, ağız sağlığınız için en iyisini istiyoruz. Sizi ağız hastalıklarından korumak için dişlerinize ve ağzınıza özen göstermede ortağınız olacağız. şimdi bizi arayın!

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir